Τα κίτ αναβάθμισης για τα κιβώτια DSG του ομίλου Volkswagen (Audi, Seat, Skoda, VW) της Tuning On Road και της Top Gear Tuning έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ταχύτητα αλλαγής σχέσεων κάνοντας παράλληλα πιο γρήγορη αλλά και πιο ομαλή τη συνολική του λειτουργία για να δώσει στον οδηγό την καλύτερη δυνατή εμπειρία οδήγησης.

>Αυξημένη απόκριση

Η ταχύτητα αλλαγής σχέσεων μπορεί να βελτιωθεί κατά 20% στην καθημερινή λειτουργία και κατά 40% στην λειτουργία Sport. Παράλληλα θα γίνονται πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων με ταυτόχρονη μείωση στην ολίσθηση του συμπλέκτη υπό πλήρη επιτάχυνση κάτι που βοηθά και στην προστασία του συμπλέκτη από την πρόωρη αστοχία.

>Τροποποίηση στο όριο αντοχής

Επεμβαίνοντας στη μονάδα διαχείρισης του DSG είμαστε σε θέση να ελευθερώσουμε την επιπλέον ροπή που παράγεται από τον κινητήρα σας διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή απόδοση και αξιοπιστία του συνόλου των μηχανικών μερών που σχετίζονται με το DSG.

>Προσαρμογές στον κόφτη των RPM

Το DSG έχει τον έλεγχο το ανώτατο όριο περιστροφής του κινητήρα (στροφάρισμα) σε κάθε επιλεγμένη σχέση. Στην Tuning On Road μπορούμε να αυξήσουμε το σημείο αλλαγής ταχυτήτων δίνοντας έτσι στον οδηγό περισσότερο έλεγχο του κινητήρα και του αυτοκινήτου στις ανώτερες περιοχές σ.α.λ.

Το AdBlue χρησιμοποιείται σε μια διαδικασία που ονομάζεται επιλεκτική καταλυτική αναγωγή (SCR) για τη μείωση των εκπομπών του αζώτου από τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ, ωστόσο αυξάνει το κόστος λειτουργίας του οχήματος.

Στην Tuning On Road μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε τη λειτουργία του AdBlue ώστε να μειωθεί η κατανάλωση του AdBlue στο φορτηγό σας. Η διαδικασία μας δεν θα ανάψει κάποια ένδειξη σφάλματος στο ταμπλό.

Σημείωση: Η ολοκληρωτική αφαίρεση του συστήματος AdBlue θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε φορτηγά για εκτός δρόμου ή αγωνιστική χρήση. Χρησιμοποιώντας ένα όχημα σε δημόσιους δρόμους με ένα το σύστημα απενεργοποιημένο δημιουργούνται κίνδυνοι για τους ιδιοκτήτες / επιχειρηματίες.

Η μονάδα επανακυκλοφορίας καυσαερίων (EGR) είναι μία τεχνική μείωσης των εκπομπών (NOx).

Το EGR λειτουργεί με την επανακυκλοφορία τμήματος των καυσαερίων του κινητήρα στους κυλίνδρους. Αυτό αραιώνει το O2 εντός του εισερχόμενου ρεύματος αέρα και παρέχει αέρια, αδρανή προς καύση, για να ενεργούν ως απορροφητικά της θερμότητας καύσης με σκοπό τη μείωση των μέγιστων θερμοκρασιών μέσα στον κύλινδρο.

Ωστόσο, οι βαλβίδες μπορούν να βουλώσουν με τις καταθέσεις του άνθρακα, προκαλώντας έτσι σφάλματα στη λειτουργία του οχήματος. Η λύση των Tuning On Road και Top Gear Tuning είναι ο επαναπρογραμματισμός της βαλβίδας EGR με επιπρόσθετα θετικά αποτελέσματα τη βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι και την καλύτερη οικονομία καυσίμου σε χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας του κινητήρα. Επίσης, μπορεί να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του κινητήρα, μειώνοντας τις επικαθίσεις.

Αν ένας κινητήρας εκκινεί εύκολα και γρήγορα όταν είναι κρύος αλλά ζορίζεται να ξεκινήσει όταν είναι ζεστός αντιμετωπίζει το πρόβλημα που περιγράφεται ως Hot Start και μπορεί να λυθεί μέσω της Tuning On Road.

Μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε τον Αισθητήρα Λάμβα ώστε να μην υπάρχουν ενδείξεις βλάβης στον πίνακα οργάνων του οχήματος στις περιπτώσεις όπου σε κάποιο σπορ αυτοκίνητο έχει εγκατασταθεί ένα νέο σύστημα εξαγωγής.

Με το λογισμικό ελέγχου Launch Control της Top Gear Tuning μπορείτε να έχετε ακόμα καλύτερη και πιο αποδοτική επιτάχυνση από στάση.

Δε συνιστούμε την απενεργοποίηση του MAF δεδομένου ότι είναι ένας πολύ σημαντικός αισθητήρας για τη ρύθμιση των καυσίμων, αλλά μερικές φορές (συνήθως σε υψηλής απόδοσης αυτοκινήτων με μεγάλα turbo)  η ανάγνωση MAF χτυπά μέγιστη τιμή και ένας κωδικός σφάλματος στην ECU τοποθετεί το όχημα σε ασφαλή λειτουργία (limp mode).

Στα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με το MAF, η εναλλακτική αυτή περιλαμβάνει τη χρήση του αισθητήρα MAP. Το MAP μετρά την πίεση στην πολλαπλή εισαγωγής του κινητήρα του. Σε συνδυασμό με τις RPM και έναν πίνακα με ογκομετρική απόδοση σε όλο το εύρος λειτουργίας του κινητήρα, ο νέος αισθητήρας MAP μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ECU του κινητήρα για τον εκ νέου υπολογισμό των απαιτήσεων σε καύσιμα.

Πολλά οχήματα φέρουν στον εξοπλισμό του περιοστή της τελικής τους ταχύτητας. Μέσω ειδικού λογισμικού της Tuning On Road και της Top Gear Tuning μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε ή ακόμα και να αφαιρέσουμε τον περιοριστή ταχύτητας και να επιτρέψουμε στο αυτοκίνητο να πιάσει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα. Ωστόσο, έχουμε επίγνωση των ορίων ταχύτητας και προτείνουμε τον εν λόγω επαναπρογραμματισμό αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Πολλοί οδηγοί δεν συμπαθούν τα συστήματα Start/Stop με τα οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξοπλίζουν τα οχήματά τους. Κανονικά υπάρχει ένα κουμπί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που επιτρέπει στον οδηγό να το απενεργοποιήσει ωστόσο αυτό πρέπει να γίνεται κάθε φορά που ο κινητήρας εκκινεί. Με τον επαναπρογραμματισμό του συστήματος Start/Stop μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε μόνιμα.